//////
Najpopularniejsze słowa

Zupa koperkowa

Na letnie dni, upalne popołudnia najlepszym sposobem na łatwe i pyszne danie obiadowe są zupki i chłodniki. Nie jakieś ciężkie zupy mięsne, ale lekkie warzywne. Najbardziej polecane są zupki koperkowe. Są smaczne i lekkie, gaszą pragnienie i wspaniale odżywiają. Robi się je bardzo prosto, nie wymagają zbyt dużego wkładu finansowego i czasowego. Wystarczy bulion, śmietana, świeżo ścięty, pokrojony drobno koperek i zioła do smaku. Jest to bardzo lekkostrawna zupka, niskokaloryczna. Może zaspokoić nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia. Niestety nie zadowoli wilczego głodu- jest raczej forma na gorące i upalne dni, kiedy nie chce się jeść. Taką zupkę koperkową z powodzeniem możemy podawać małemu dziecku. Do tego rodzaju potraw najlepiej pasują kluski lane, makaron lub grzanki, np. z czosnkiem. Najsmaczniejsze są oczywiście kluski lane, które sprawią, że zupa będzie gęściejsza. Do takiej zupki jako drugie danie można podać słodkie naleśniki, omlety lub placki ziemniaczane. Wszystko zależy od tego, jak i kto lubi taką smaczną zupkę jeść.

Leave a Reply