//////

Talarki ziemniaczane

Talarki ziemniaczane to alternatywa na lepszy obiad. Jest to na pewno świetny pomysł na wspaniały obiad. Zamiast standardowych, nudnych ziemniaków można zastosować takie talarki. Są różne sposoby na ich zrobienie. Można je smażyć na patelni z tłuszczem jak frytki, lub we frytkownicy. Można je równie dobrze upiec w piekarniku, smarując je olejem z przyprawami. Pieczenie takich talarków zajmuje kilkanaście minut. Talarki przygotowywane są jak chipsy- kroimy ziemniaczki na talarki o grubości ok. 1 centymetra. Smażąc bądź piekąc je można dodatkowo przygotować sos np. czosnkowy. Talarki doskonale smakują z pieczonym kurczakiem, który z sosem właśnie czosnkowym stanowi doskonałą kulinarnie całość. Talarki można także podawać z rybami smażonymi, to taka odmienna wersja do ryby z frytkami. O tym, że są smaczne nie trzeba mówić. Smażone smakują jak większe frytki, a pieczone mają wspaniałą chrupiącą skórkę, której nie sposób się oprzeć. Czasami warto jest zastosować innowacyjne rozwiązania, a kuchnia nabierze lepszego smaku.

Leave a Reply