//////

Serowe pasje

Ser zawsze pasjonował największych koneserów każdej kuchni. Ser zapiekany szczególnie smakuje wszystkim, a zwłaszcza dzieciom i młodzieży. Ser jest znakomitym dodatkiem do najlepszych i najciekawszych smakowo zapiekanek. Dzieciaki uwielbiają tosty serowo-mięsne, grzanki z szynką i serem, parówki zapiekane w serze. Kochają także ser jako dodatek do kanapek, z pomidorkiem i sałatą. Ser doskonale nadaje się do dań głównych- jako dodatek do kotletów schabowych, de Volaille, i innych. Zupy z dodatkiem sera są wyjątkowo smakowe, mają charakterystyczny smak i zapach, doskonale pasują na szybkie obiadki, podawane z makaronem bądź grzankami czosnkowymi. Ser także doskonale pasuje jako wegetariańska forma takich potraw jak kebab czy sałatka- oczywiście mowa tu o śródziemnomorskiej odmianie sera- fety. Jest to solankowy, biały ser. Wspaniale smakuje z warzywami, czy mięsem. Nie należy także pomijać sera pleśniowego typu Brie lub Camembert – koneserzy takich pleśniowych serów, uwielbiają ich połączenie w różnych potrawach.

Leave a Reply