//////

Paprykowe inspiracje

images (1)

Papryka do doskonałe warzywo, jest bogate w witaminy i składniki mineralne. Papryka bardzo dobrze wpływa na włosy i paznokcie, wzmacnia je i nadaje im blasku. Papryka wspaniale smakuje w ciepłych potrawach takich jak pizze, zapiekanki, zapiekanki z makaronem, lasagne i inne. Faszerowana papryka, podawana na ciepło jest rarytasem w każdej kuchni. Papryki smaczne są także w naturalnej postaci, podawane w kanapkach, do smaku można je posolić. Nie trzeba zbytnio się rozpisywać jak ważną rolę pełni papryka w pizzach. Jest kilka rodzajów takiego warzywa. Oczywiście są w postaci zielonej, czerwonej, żółtej i pomarańczowej papryki, ale można także wyszczególnić ostre papryczki: chili, habanero, jalapeno. Najostrzejszą na świecie jest cieniutka, podłużna papryczka chili. Papryka najczęściej używana jest w kuchni meksykańskiej, węgierskiej i hiszpańskiej. Konserwowana papryka, marynowana w occie wspaniale urozmaica każde danie. W formie sproszkowanej doskonale nadaje się jako przyprawa do potraw.

Leave a Reply